Министър-председателят Бойко Борисов води ГЕРБ и всички членове на партията към дъното. От изтеклите записи стана ясно кой е поръчителят на очернящата кампания към президенството. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Относно днешното тълкувателно решение на Констутиционния съд, който се произнесе по искане на главния прокурор Иван Гешев,  Румен Радев заяви:

„Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се изпълняват. Особено когато са ясни и еднозначни. За мен означава, че всеки, който използва Конституцията и законите за атака на други институции, трябва да си носи своята отговорност“, обяви Радев.

Опорството на кабинета и на главния прокурор да подадат оставки само ескалира кризата, смята държавният глава. Според него оставките са единственият изход от ситуацията.

Протестите отварят пътя към бъдещето на България, заяви още държавният глава и допълни, че е готов със служебен кабинет.

По думите му служебното правителство е важен конституционен инструмент, който се страхува от него, се страхува от Конституцията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!