Кирил Петков и Асен Василев на откриването на клуба
Кирил Петков и Асен Василев Снимка: Архив

„Продължаваме Промяната“ вече има в чужбина своя първи регионален клуб. Пред повече от 100 български граждани, съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев официално откриха клуба във Виена и заявиха, че има как всички заедно да създадем България, за която мечтаем.

Събитието събра активни хора от различни точки в Австрия и съседните държави. В дискусията освен председателите на ПП, се включиха и народните представители в 48 НС Андрей Гюров, Даниел Лорер, Калина Константинова, Искрен Митев, Деница Симеонова и Цветелина Заркин.

Българската общност изслуша идеите и визията на „Продължаваме Промяната“ как България да се превърне в модерна европейска държава. В тази връзка една от основните теми беше обединението преди предстоящите избори, което представителите на ПП представиха не само в политически аспект между „Продължаваме Промяната“ и Демократична България, а и чрез припознаване на каузите на всички граждани, които искат България да бъде достоен партньор в ЕС с висок стандарт на живот, конкурентна иновативна икономика, истинско, а не на думи върховенство на закона .

Представителите на българската общност от своя страна се включиха много активно и критично с въпроси по темите, свързани с родината, които ги вълнуват най-много.

Като част от общност зад граница, българите споделиха, че искрено се вълнуват и от темата за създаване на район „Чужбина“.

Регионалният клуб във Виена ще бъде мястото, което ще улесни възможността за комуникация. В него постоянно ще има представители, а всички активни хора с идеи ще могат да споделят своята визия за процесите в България, както и проблемите и каузите, които защитават като българи зад граница. Към клуба могат да се присъединят всички хора, които вярват в каузата на промяната. Не е необходимо членство в партията или българско гражданство, а просто да гледаме в една посока – с желание да направим България по-добро място за живеене, изтъкнаха от партията.

Виена е само първата стъпка към изграждане на структури на „Продължаваме Промяната“ в чужбина, съобщава Дарик.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук