гориво, бензин, петрол

Българската стопанска камара се противопостави на отлагането на влизането в сила на Закона за горивата.

В отворено писмо се заявява, че това ще попречи на прилагането на ефективни мерки за борба със сивата икономика и контрабандата.

От работодателската организация посочват, че „развитието на икономиката в една държава се дължи най-вече на предприемачите, а те работят успешно само в условията на спокойна и предвидима бизнес среда”.

Против отлагането с 6 месеца на закона са и от Българската петролна и газова асоциация. Организацията, чийто председател е на шефът на „Лукойл България“ Валентин Златев, излиза от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) с лидер Кирил Домусчиев.

Причината е несъгласието на сдружението на големите компании – търговци на горива, с отлагането на закона за бранша.

Другите три работодателски организации – АИКБ, КРИБ и БТПП подкрепиха отлагането на влизането в сила на Закона на горивата за 1 юли.

Припомняме, че в сряда правителството реши да предложи на парламента да отложи с половин година влизането в сила на лобисткия законопроект, срещу който протестират дребните търговци.

Законът трябваше да започне да действа на 28 януари.

Привържениците на закона, внесен от Емил Димитров – Ревизоро от „Обединените патриоти“, уверяват ,че целта е борба с контрабандата и сивия сектор.

Според дребните предприемачи в сектора обаче новите финансови и административни изисквания към тях са прекомерни и ще ги доведат до фалит в полза на големите компании.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук