Румен Радев
на снимката: Румен Радев - президент на България

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 хил. души. Това заяви президентът Румен Радев в Елин Пелин.

„Българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства. Органите на реда трябва да уважават тези права. Недопустимо е да се събират лични данни на група протестиращи граждани“, коментира Радев по повод протеста на „Възраждане“.

Той припомни, че отдавна е снел доверието си от кабинета.

„Аз отдавана снех доверие от този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес изплуват на повърхността. Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто я управлява Борисов – смъртността расте, а България се стопи с 600 хиляди. Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много политолози, социолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“, каза Румен Радев в Елин Пелин днес.

В събота Бойко Борисов обяви: „Вие извадихте голям късмет, че ние управляваме, имате рядък шанс, че сме ние с моите колеги. Ако беше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин и Борис Джонсън и щяха да измрат хора…“

Днес Радев посети град Елин Пелин, където проведе среща с кмета Ивайло Симеонов и посети фабрика за соларни панели.

„Въпреки неравностойната конкуренция с компании от цял свят, въпреки че там са получили помощ, а тази високотехнологична фирма още не е получила подкрепа от държавата, те възстановиха производство благодарение на съвременен мениджмънт и иновативност“, каза Радев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!