Румениге, Хьонес
Карл-Хайнц Румениге /лаво/ и Ули Хьонес

Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкри, че президентът на УЕФА Александър Чеферин обмисля варианта Европейското първенство това лято да се проведе само в една страна, а не както е по програма в 12 града в различни държави в Европа.

Към момента от европейската футболна централа планират да проведат Евро 2020 между 11 юни до 11 юли в 12 града из цяла Европа, но пандемията от коронавирус може и да промени това.

„Не трябва да забравяме, че тази идея бе родена, преди коронавирусът да се появи. Тогава това бе една инициатива на Европейската комисия, която искаше футболът да е представен в цяла Европа. Но аз знам, че президентът Александър Чеферин, който е изключително внимателен с COVID-19, обмисля дали не е по-добре турнирът да се проведе само в една страна“, коментира Румениге.

От УЕФА не отрекоха категорично това твърдение пред АФП, но заявиха, че нямат такава информация към момента и няма да коментират.

„Работим с 12-те града-домакини по четири сценария – пълни стадиони, стадиони с 50 до 100 процента капацитет, 20 до 30 процента капацитет или затворени стадиони“, заяви говорител на УЕФА.

Очаква се УЕФА да обяви официално дали може да проведе Евро 2020 по предварителен план на 5 март.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!