Хари Потър

Мащабна изложба, посветена на най-любимия магьосник на малки и големи – Хари Потър, започна в британска библиотека и ще продължи до февруари 2018г.

Показани са оригинални ръкописи и илюстрации от книгите за Хари Потър, а от откриването вече са продадени рекордните 30 000 билета.

В експозицията има и кости на дракони, русалка, описание-илюстрация стъпка по стъпка (дълго шест метра) как да създадете философски камък, черна кристална топка, притежавано от вещица от 20-ти век, известна като Smelly Nelly, и метла, върху която друга вещица редовно стряскала жителите на Дартмур.

Друг експонат е котел, дебело покрит с неприятна черна лепкава маса, намерен на корнуолския плаж, след като три местни вещици се опитват да призоват демон, но избягали от ужас, когато избухнал.

Писателката Дж. К. Роулинг, при предварителен преглед на изложбата, съчетаваща историята на магията с нейните творения, остава изненадана да се изправи лице в лице с надгробния камък на един от нейните герои.

Тя сподели в Туитър изображението и написа:

„Познайте какво е това? Току-що го видях и беше хипнотично … „.

Кураторите са взели много експонати от национални и международни колекции, както и от архивите на Дж. К. Роулинг и нейните издатели, включително фанатично подробните сюжети за книгите. Също така има и ръкопис, който се оказва „магически като всяка отвара“ според мнението на Алис Нютон, тогава осемгодишната дъщеря на издателя от Блумсбъри, приел книгата след като осем други издатели отхвърлят предложението на Роулинг.

https://debati.bg/shoubiznesat-v-shok-vizhte-ogromnata-promyana-v-balgarina-ot-hari-potar-snimki/

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук