Деница Сачева
На снимката: Деница Сачева

Процесът по изборите в България е един от най-прозрачните. Това заяви днес социалният министър Деница Сачева пред бТВ, цитирана от БГНЕС, въпреки многократните доказателства през последните години, доказващи противното.

Това свое твърдение Сачева се опита да подкрепи с факта, че у нас всички парламентарно представени партии участват в СИК, има много възможности за наблюдатели. Тя посочи и, че има и много възможности за гражданско наблюдение на изборите. И въпреки това с оправданието, че не навсякъде има интернет преди няколко седмици от управляващата партия отказаха те да бъдат излъчвани на живо.

В случая да се правят сериозни промени в Изборния кодекс непосредствено преди изборите носи своите рискове. Хора, които предполагат, че ще загубят изборите, така авансово търсят застраховки, каза Сачева.

„Не знам защо инвестираме толкова голяма енергия за процеса на изброите, вместо да говорим по конкретни идеи и предложения за това кой как с какъв капацитет иска да управлява страната.”, каза Сачева.

Сачева продължи и служебната словесна „битка“ на управляващата партия с президента Румен Радев, коментирайки неговото решение да се кандидатира за втори мандат:

„Президентът сякаш живее в лабораторни условия и ни представя като че ли от амвон своята утопия за държава.Това, че той непрекъснато критикува правителството е негов начин за изграждане на неговата идентичност. Неговите критики по темата за образованието са напълно несъстоятелни, отбеляза социалният министър.“

Сачева посочи още, че докато управляващите винаги са готови за диалог, отсреща си виждат само насаждане на съмнения в институциите. Не може да твърдиш непрекъснато, че всички институции са корумпирани и само президентската институция е един остров, това е противодържавно поведение, добави още Сачева.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук