Лилана
на снимката: Лиляна Деянова - Лилана

Специализираният наказателен съд за втори път отложи решението си дали да пусне от ареста Лиляна Деянова, съобщи БНР. Тя е обвинена за участие в престъпна група за присвояване на средства от еврофондове.

Причината за отлагането е неявяване на вещото лице, което трябва да разясни пред съда направената медицинска експертиза, която е ключова за решението на съда.

Според защитата на ЛиЛана има проблеми с гърба, които лекарите от затворническата болница третират единствено с болкоуспокояващи.

Според адвоката й Николай Хаджигенов няма еднозначен отговор съвместими ли са гръбначните проблеми на певицата със следствения арест, но за да вземе съдът решение, трябва да се яви и вещото лице. Той допълни, че й е направен ядрено-магнитен резонанс.

„Това е изтезание, държат я като заложница. Ако я пуснат няма с какво да държат Божков. Затова мотивите на съда са безобразни всеки път. Това не трябва да бъде оставено така. Един невинен човек гние в ареста без правна причина. Другото са политически причини и поръчки“, това каза в предаването“ 12+4″ по „Хоризонт“ Хаджигенов.

След поредното отлагане мярката ще се гледа в четвъртък.

Лиляна Деянова е обвинена за участие в престъпна група за присвояване на средства от еврофондове. Според обвинението това е ставало чрез контролирани от нея и съдружника ѝ Мартин Димитров фирми. В групата е включен и брат ѝ Александър Деянов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук