Седмичен бюлетин – 27.11.2022

89
хартиена бюлетина
Снимката е илюстративна

Страхът от младите подхрани истерията на „хартиената коалиция“

Страхът, че няма да ги има, че ще се разпаднат на прах, подхрани истерията на „хартиената коалиция“. И показа докъде страхът от младите може да доведе някои партии и политици в България.

Коментар на Евгений Дайнов.

 

Прочети повече


 

домашно насилие, насилие срещу жениЛицемерието и бездействието на държавата относно насилието над жени

Страната ни остава единствената на Балканите, която не е приела Истанбулската конвенция (чието име всъщност е „Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие”). Това е срамно петно, което още повече изпъква на фона на ширещата се агресия над жени.

 

 

Прочети повече


 

Част от дрон, свален близо до Купянск, Харковска област, през септември 2022 г. и считан от Украйна и различни експерти за Шахед-136, произведен в Иран
Част от дрон, свален близо до Купянск, Харковска област, през септември 2022 г. и считан от Украйна и различни експерти за Shahed-136, произведен в Иран

Как аятоласите учат руснаците на военни технологии?

Ако това се окаже вярно, информацията е много интересна, защото потвърждава руската военна изостаналост, за която се спекулира още от началото на войната в Украйна. Много анализатори твърдят, че именно тя е причината за военните неуспехи на Путин.

 

 

 

Прочети повече


 

Кирил ПетковИгра на кодове или как Борисов и Нинова подкрепят една и съща легенда

Съпредседателят на ПП Кирил Петков отрече обвиненията, които му отправи зам.-председателят на БСП Георги Свиленски, че им е предложил да оттеглят връщането на смесеното гласуване, а в замяна „ще им даде кодовете“ от машините. Той обясни, че кодовете са в ЦИК и няма достъп до тях, като допълни, че ако е можел да ги манипулира, нямаше ГЕРБ да спечелият изборите.

 

 

Прочети повече


 

На снимката: Изглед към столицата на Катар Доха.
На снимката: Изглед към столицата на Катар Доха.

Очите на света са насочени към Катар – сложен и красив

Очите на света са насочени към Катар в момента. След откриването на петрола през 40-те години на миналия век тази малка държава от Персийския залив се превърна от малък център за риболов и търговия в една от най-богатите (на глава от населението) държави в света. Преди няколко дни в Катар започна Мондиал 2022, който няма да има нищо общо с досегашните.

 

Прочети повече

 


 

Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

 

E-mail Адрес*


 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук