Момче е първото бебе, родено през 2021 година в „Шейново“, съобщиха от АГ болницата.

„Първото бебенце, което се роди в нашата болница за тази година е проплакало на 1 януари в 6 часа сутринта и е момченце, тежащо 3,500 кг. Последното също е момче, родено в 23:15 часа на 31 декември миналата година, също момче, около 3,400 кг. В общи линии тази година имаме 6 родени момченца, сега чакаме да се роди едно момиченце ”, каза д-р Явор Лозанов.

От „Шейново “ отчитат  сериозен ръст на родените бебета през 2020-та.

„За миналата година в „Шейново“ са се родили 2364 бебенца, с 200 повече в сравнение с 2019 година.Това ни е един рекорд за последните 9 години. Последно през 2011 година имахме по-голяма раждаемост, каза д-р Лозанов.

По думите му изминалата година е била доста сложна както за акушер-гинеколозите, така и за всички медици в България.

„Постарахме се да запазим нашите пациенти, да запазим нашите колеги, да запазим и нашите близки. В тази сложна обстановка мисля, че добре се справихме. Една малка част от нашия персонал, включително и аз преболедувахме, сравнително леко го изкарахме. Имахме и пациентки в последните няколко месеца, които бяха позитивни, също без някакви усложнения. Децата, които се родиха, доколкото знам са живи и здрави, не са имали някакви проблеми”, каза лекарят.

Той добави, че последния месец пациентките, които са позитивни, са много малко.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук