Бюджетът на британското кралско семейство може да намалее със 17,8 милиона британски лири (21,7 милиона долара) поради последствията от пандемията, съобщи „Сън“.

Изданието публикува откъси от писмо на ръководителя на кралския двор Уилям Пийл, в което той се обръща към придворните служители, като ги предупреждава, че се очаква приходите да паднат с една трета тази година. В тази връзка са предприети мерки за строги икономии, включително спиране на наемането на персонал, замразени заплати и планове за намаляване на работни места.

„Кризата е изпитание за нашите жизнеспособност, адаптивност и готовност. Освен това оказа значително влияние върху дейностите на целия кралски двор. Тъй като Великобритания изглежда е в пика на разпространението на коронавирусната инфекция, не е ясно кога ще бъдат отменени мерките за социална дистанция. Затова трябва да приемем, че ще минат много седмици, ако не и месеци, преди да можем да се върнем към обичайните си дела. Пред нас, несъмнено, са много трудни времена“, пише Пийл.

Миналата година британското кралско семейство спечели над 70 милиона паунда (85,4 милиона долара) от продажбата на билети и сувенири. Резиденции на британските монарси като Бъкингамския дворец и замъка Уиндзор, които носят съответно 12 и 25 милиона паунда (14,6 и 30,5 милиона долара) годишно и са особено популярни сред туристите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!