патриоти, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов
на снимката: лидерът на "Атака" Волен Сидеров, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов

Напрежението в малкия коалиционен партньор „Обединени патриоти” продължава да нараства.

Председателят на парламентарната група и лидер на партия „Атака“ Волен Сидеров заяви пред журналисти в Народното събрание, че вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов подлага под риск управляващата коалиция на ГЕРБ и патриотите.

Според Сидеров действията на Симеонов са „разрушителни”.

„Разрушителни действия срещу такава тройна коалиция означава да върнеш ДПС на власт. Всяко разрушително действие подлага на риск управляващата коалиция. Ние подписахме споразумение с ГЕРБ за четиригодишен мандат. Поставихме изискване пред премиера, ако реши да дава оставка, да ни пита. А сега какво става? Както няколко пъти вече съм казвал, ако някой ще ни събори от власт, това сме си самите ние. Това ли искаме? Това ли иска Симеонов? Ако иска разрушаване на управляващата коалиция, връщане на ДПС като трета политическа сила и от там нататък отприщване на неясно какъв политически хаос, да излезе и да го каже, не да използва измислени поводи. Нито ВМРО, нито „Атака“ са лобистки партии”, каза Сидеров.

Поредното напрежението в „Обединени патриоти“ се разрази след вчерашните окончателни промени в Закона за приватизацията, които според вицепремиера Симеонов, обслужват определени бизнес интереси, визирайки братя Домусчиеви.

По този повод Сидеров коментира:

„Войната, която вицепремиерът Симеонов води с определени бизнес кръгове, не е полезна за България. Ако воюваш срещу българския бизнес, отваряш поле на чуждия бизнес и го съветвам да не се прави на съдия, на следовател, на шериф или на някакъв от този вид силов играч”.

От името на НФСБ отговори заместник-председателят Валентин Касабов. Той категорично заяви, че законодателните поправки от вчера са спестили на държавата 58 милиона лева.

„И това стана със съдействието на лицето Сидеров и неговата партия, и ВМРО. Това е целият сценарий. Да не говорим още за другите приватизатори. Безпринципни позиции не търпим”, каза Касабов.

Той не даде отговор дали представителите на НФСБ ще напуснат парламентарната група. „Предстои решение, но вариантите са различни“, коментира Касабов

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!