Състав на Софийския градски съд оправда Валентин Димитров – Вальо Топлото по обвинения за източването на над 4 млн. лв. от „Топлофикация“-София. Оправдателната присъда беше прочетена от съдия Величка Цанова, която заяви, че Вальо Топлото е невиновен по обвинението, че в периода от 2003 до 2006 г. е присвоил 4 424 800 лв от „Топлофикация“, докато е бил изпълнителен директор на дружеството. Невинна е и Мая Стоилова, която беше обвинена, че му е помогнала да източи сумата, предназначена за закупуване на оборудване, което струва над 7 млн. лева.

На излизане оправданият Валентин Димитров не пожела да коментира решението на съда. Адвокатът му само каза, че то е справедливо.

Прокурорът Ивайло Занев каза, че след като се запознае с мотива на съда, ще протестира присъдата в определения срок от 15 дни.

„Уважавам решението на съда, но не съм съгласен с този диспозитив. Ще пусна протест. Единственото, което трябва да се отбележи, че все пак на 13- ата година от образуването си това дело приключи на първа инстанция“, коментира той.

По думите му делото не се води в разумни срокове. Причините за това са комплексни и те се дължат както на слабости в държавното обвинение, така и на слабости в самата процедура на съдебното разглеждане на делата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!