4 години след ремонта за 17 милиона лева и след последвал ремонт за отстраняване на появилите се дефекти, столичното Ларго вече е за нов ремонт, установи наш екип на място. Стъкленото покритие има пукнатини, плочките отново са разместени. Около куполите на Ларгото има огромни фуги, през които влиза дъжд и сняг, като това компрометира целостта на конструкцията, а под куполите, във вътрешността, има пукнатини, белези от несполучливи ремонти, колони, които отдавна не са в оригиналния си бял цвят.

Министър Боил Банов преди няколко дни призна, че Ларгото отново е за ремонт и подчерта, че Софийска община е приела да го стопанисва с нежелание заради окаяното му състояние. Той посочи, че проблемът е с отводняването около куполите и трябва да бъде решен скоро.

Софийският кмет Йорданка Фандъкова подчерта, че Ларгото е прието за стопанисване въпреки неизпълненото изискване да бъде предадено от Министерството на културата в изрядно състояние. Нейното желание е Ларгото да бъде пешеходно пространство за повече хора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!