Светофарът пред болница „Свети Иван Рилски” е незаконен. Това сочи проверката на РДНСК. Тя беше извършена, след като през февруари 16-годишно дете почина, ударено от токов удар, докато пресича. 

От РДНСК-София са установили, че строителството на светофара няма необходимите книжа. Съставен е констативен акт на кмета Фандъкова.

През юни в РДНСК е получено писмо от главния архитект на София Здравко Здравков. В него се посочва, че в отдел „Архивно обслужване и дигитален архив“ при НАГ няма одобрени проекти и разрешения за строеж на светофара. Имало разрешение само за преасфалтиране на бул. „Акад. Иван Гешов“ до ул. „Св. Георги Софийски“ и подмяна на уличен водопровод на ул. „Григор Начевич“ до съществуващ водопровод.

Тогава РДНСК – София изиска от кмета и от дирекция „Управление и анализ на трафика” данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. – 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и др. на бул. „Акад. Иван Гешов“ пред болница „Св. Иван Рилски“.

Връченият на кмета на Столична община Констативен акт е основание за започване на процедура за премахване на незаконния строеж.

Припомняме, че 16-годишно момче загина от токов удар при пресичане на пешеходна пътека на булевард „Иван Гешов”. В момента, в който младежът стъпва на шахта, получава токов удар.

Оказа се, че в шахтата имало ток заради незаконен кабел. Оголеният кабел е подавал електричество до една от будките в района. След проверка на общината стана ясно, че няколко от павилионите са незаконни и се снабдяват с ток нелегално.

Два месеца след трагичния инцидент бяха премахнати незаконните павилиони от мястото.

Единственият резултат след трагичния инцидент е, че главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков напусна поста си.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук