Стефан Янев, Български възход

„Български възход“ ще изпълни демокрацията със съдържание. Външната политика следва да бъде насочена към запазване на политическа независимост чрез търсене на необходимите баланси. Това заяви Стефан Янев при учредяването на политическата си формация „Български възход“.

Новата партия си поставя за цел да отстоява достойно името на България и да постави ново начало, което ще е белязано от непрекъснато развитие напред. Като основна кауза се определя повече справедливост, истинска демокрация, суверенитет и национално достойнство.

„Български възход” не е поредната партия, а автентична формация, която ще бъде мост между гражданите и органите на държавната власт. Ние не се страхуваме да поемем отговорност за възходящото развитие, правилната посока, която ще донесе благоденствие, мир и спокойствие. Вече сме го правили и няма нужда тепърва да се учим, заяви Янев, до когото са застанали хора от двете служебни правителства, които той ръководеше.

Стефан Янев описа съмишлениците си „ядрото” на „Български възход”.

На масата до Янев застанаха бившият регионален министър Виолета Комитова, ректорът на Университета по хранителни технологии в Пловдив проф. Пламен Моллов, Ралица Симеонова, която беше началник на политическия кабинет в служебното правителство, което оглавяваше, Георги Самандов, който бе зам.-министър на енергетиката в служебните правителства, Данчо Бончев – съветник в МС по време на служебните правителства и Николай Коев, който също работеше по време на служебните правителства.

Стефан Янев, Български възход
Събрание на Инициативния комитет на партията на Стефан Янев „Български Възход“, в конферентната зала на „Гранд Хотел София“

„Създаваме една нова, смислена и полезна за обществото формация. Днес поставяме ново начало, което се надявам да е ново начало за българската политика. Това ще бъде формация, която ще е близо до хората, която ще работи за хората“, заяви Янев в началото.

По думите му, във вътрешно партиен план „Български възход” ще направи всичко възможно да бъде отчитана експертизата на нейните членове и симпатизанти.

„Занапред ще говорим повече за „ние”. От самото началото да е ясно, днешното събитие не е самоцел. Не го правим защото търсим слава или престиж, всички сме доказани професионалисти в своите области. Правим всичко това, защото не ни оставиха друг избор. Спасението по отделно не е решение. Време е да започнем да мислим повече за нашето утре“, каза още Янев.

Той коментира, че родината е изправена пред повече кризи. Обществено политическата ни социално-икономическата ни система са пред пълен крах.

„Не може повече да толерираме безумния авантюризъм и некомпетентност, които ни водят към дъното. Ние сме пред национална катастрофа, а дори не сме във война“, каза той.

Припомняме, че Стефан Янев беше назначен за военен министър в кабинета на министър-председателя Кирил Петков, но през месец март беше освободен от поста си, заради противоречивите действия и изказвания, относно войната в Украйна. Неговата позиция в подкрепа на Русия беше приета като компрометираща България като член на НАТО и ЕС.

Стефан Янев беше начело на Министерството на отбраната и в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г., когато беше и вицепремиер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук