На снимката: Стойчо Кацаров

Бившият служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров отрече обвиненията към него за корупционни престъпления при избора на изпълнители за доставка на антигенни тестове за учениците. Позицията му, изразена в ефира на БиТиВи е, че това е акция с цел уронване на името му. 

Припомняме, че вчера Антикорупционната комисия съобщи, че е открила данни за направен от Министерството на здравеопазването по времето, когато министър бе Стойчо Кацаров, и даде материалите на прокуратурата. Според КПКОНПИ определени търговски дружества са били толерирани, а доставките – забавени, което е облагодетелствало фирми и е ощетило бюджета.

Според Кацаров крайната цел на атаката е президентът Румен Радев и заподозря икономически интереси. В коментар по казуса Стойчо Кацаров заяви, че няма представа за какви злоупотреби говори антикорупционната комисия.

„Истинската причина да се прави опит да се урони името ми е свързана с няколко големи столични болници и най-вече – с детската болница. За детската болница има платени 10 млн. лв. без да е извършена никаква дейност, без законово основание“, каза той в отговор на обвиненията.

Той отново припомни, че МС е определил бюджет за тестовете 12 лв. на бройка за 1,5 млн. теста, а са били закупени три пъти повече за същите пари.

Кацаров заяви още, че няма да позволи никой да петни името му, но се въздържа oт посочване на конкретни имена, „защото това трябва да направи прокуратурата“. Позицията ми е, че цялата документация й е предоставена.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук