Дocтъпът дo Tъpгoвcĸия peгиcтъp e cпpян зa пoчивнитe дни.

Toвa гласи cъoбщeниe нa caйтa нa Aгeнциятa пo впиcвaниятa. Уточнява се, че това ce нaлaгa зapaди въвeждaнe нa нoви фyнĸциoнaлнocти.

Спирането на регистъра щяло да е до 24.00 ч. утре.

В сряда Министерският съвет вкара Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност, след като през август в продължение на 18 дни нямаше Търговски регистър. Това нанесе огромни щети на бизнеса, които не бяха възстановени.

Вкарването на Агенцията по вписвания сред обектите със стратегическо значение е прецедент, защото в списъка няма друга агенция. В него влизат язовири, военни заводи, атомната централа, тецове, петролна рафинерия, електрически подстанции, мобилни оператори. Стратегически обекти са и президентството, Народното събрание, Министерският съвет, резиденция „Бояна“ и целият комплекс наоколо, външното министерство, комисията по досиетата, обекти на МВР, МО и спецслужбите. Там е и оградата срещу мигрантите по границата с Турция.

Агенцията по вписванията е стратегическа от гледна точка, че поддържа няколко важни публични регистъра – имотен, търговски, БУЛСТАТ, на юридическите лица с нестопанска цел, на имуществените отношения между съпрузите.

Съмненията за засекретяването на дейността на Агенцията по вписванията са, че така ще може да се заобикаля Законът за обществените поръчки, както и да се направи всичко възможно оттам да не излиза неудобна информация. За това може да се съди по засекретяването на оградата преди година и половина непосредствено след разкритията, че там е разграден двор.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук