Тереза Мей
На снимката: Борис Джонсън и Тереза Мей

Британският премиер Тереза Мей се опитва да изолира външния министър Борис Джонсън от предизборната кампания, твърди източник, близък до кабинета. Борис Джонсън несъмнено бе звездата на кампанията за напускане на ЕС, но премиерът Тереза Мей му отрежда по­-скромна роля в сегашната предизборна кампания.

Източник, близък до кабинета, е заявил за телевизионни канал „Скай Нюз“, че той не е в ядрото политици, които ще отстояват предизборната платформа на консерваторите.

Борис Джонсън ще бъде използван по­-скоро като участник в радио и телевизионни предавания, което намалява рискове от гафове, отколкото при пряк контакт с избирателите, изтъква източникът.

Освен това външният министър ще има и доста пътувания в чужбина в предизборния период. Основни лица в кампанията на консерваторите ще бъдат министърът на трудовата заетост и пенсиите Деймиън Грийн, вътрешният министър Амбър Ръд, министърът на финансите Филип Хамънд и министърът за Брекзит Дейвид Дейвис.

Тереза Мей, която отказва телевизионен дебат, днес за последен път преди изборите ще има пряк сблъсък с лидера на лейбъристите Джеръми Корбин в парламента по време на традционните „Въпроси към премиера“. Програма Хоризонт Политика Борис Джонсън предизборна кампания Тереза Мей

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!