Томислав Дончев
на снимката: вицепремиерът Томислав Дончев

Държавата има намерение да издигне като ключов приоритет няколко нови индустриални зони, които да бъдат обект на държавна подкрепа, каза вицепремиерът Томислав Дончев пред журналисти на встъпителен форум за общински мандат 2019 – 2023.

„До седмица ще бъде пуснат за обществено обсъждане готов закон. Аз не твърдя, че всички индустриални зони трябва да се финансират с държавни пари. Това е погрешно. Ние трябва да запазим целия спектър от възможни решения – частни зони, общински, както и изцяло държавни. Трябва да бъдем изключително предпазливи формирайки стимули в тази посока“, обясни той.

Вицепремиерът посочи, че ще се наблегне и на иновациите като през 2020 г. ще започне изграждането на 14 обекта, част от инфраструктурата. Той каза, че други важни теми са образованието, икономическият ръст и борбата с демографския срив.

Дончев коментира и днешното правителствено решение, с което беше даден мандат на „Авиоотряд 28“ да започне преговори за сключване на договор за доставка на нов правителствен самолет, след като преди месец навигационната система на сегашния отказа във въздуха. Той разясни, че засега е даден само мандат за проучване на характеристики и цени, а коментарите ще може да се правят, когато то приключи. Той смята, че по-скоро ще се купи някакъв малък самолет.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук