ЦСКА-София (единствен участник в конкурса за базите на фалиралия ПФК ЦСКА АД),  очаквано спечели  собствеността. Решението на държавното дружество „Сердика спортни имоти“ стана известно днес от съобщениетза резултата от конкурса, което бе разлепено на три места в София, както се изисква по закон.

От клуба са предложили цена от 62 000 лв. без ДДС на месец за наем на двете бази и 1 100 000 лв. без ДДС минимални инвестиции със срок за реализация в спортните обекти за срока на договора в процентно съотношение 70/30 спрямо обособените части: спортен комплекс „Българска армия“/спортен комплекс „Панчарево“.

Договорът между спечелилия конкурса и „Сердика спортни имоти“ трябва да бъде подписан до 10 януари.

Според изискванията въпросните 1,1 млн. не подлежат на приспадане от дължимите месечни наемни вноски. На закрито заседание комисията е разгледала инвестиционната програма и икономическата обосновка за стопанисването на базите.

Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев и неговият партньор и акционер в клуба Юлиан Инджов вече ремонтираха базата в Панчарево (терени, съблекални и бунгала) и подмениха терена на стадион „Българска армия“, като тзи средства бяха приспаднати от сегашния месечен наем, който клубът плаща по силата на сключен договор за ползване на двете бази.

Ганчев вече обяви, че има по-големи планове както за стадиона, така и за Панчарево – за още терени и за изграждане на  общежитие за футболна академия на мястото на старото стрелбище. На мястото на Армията пък се планира нова арена.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук