Всички знаем, че повече от всякога се нуждаем от държава с правила. Но искам първо да поздравя Католическата общност с Великден. Упражних конституционното си право на глас, за да имаме бъдещ силен парламент и умно управление. Всички ние знаем, че днес се нуждаем повече от всякога от държава с правила! Убеден съм, че ще го направим, всички които излязат и упражнят своето право на глас. Това заяви председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който по традиция гласува в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново.

„Искаме висока избирателна активност. Това, което виждам днес като кандидат за народен представител от Велико Търново е

неспособността на държавата да се справи с гарантирането на вота.

От сутринта до настоящи момент преди влизането ми да упражня своето право, имаше проблеми с машинното гласуване в почти всички секции, които са на територията на Великотърновска област. Задаваме си въпроса, какво става с упражнения вот към настоящия момент“, попита Цветанов.

„В момента почти от всякъде има сигнали за проблеми с машинното гласуване. Колегите подготвят съответната жалба, защото това е абсурдно и недопустимо, в един реален изборен ден това да се случва“. По думите му проблемите са започнали от Горна Оряховица, Велико Търново, има сигнали и от Елена.

„Жалбата ни е за това, че има възможност гласовете на гласуващите машинно да не бъдат отчетени, защото знаете, че това е сериозен проблем, а има доста хора, които са упражнили правото си с тази възможност, която предлага законодателят и това, което беше въведено като правила от ЦИК.

Дори, когато аз попитах за машинно гласуване ми казаха, че има проблем и не може да бъде направено такова“,

уточни Цветан Цветанов.

На въпрос какво очаква България след 4 април Цветанов заяви: „Искам да имаме нормалност, да могат представителите на всички парламентарни групи, които ще бъдат в следващия парламент, заедно с всички институции да постигнем този консенсус и да излезем от тази тежка ситуация на конфронтация. Нормалността ще очертае хоризонта за страната ни. Ще даде бъдеще и ще може както обществото, така и отговорните политически лидери, заедно с представителите на всички институции да обединим усилията си и да можем реално да подпомогнем малкия и средния бизнес, да подпомогнем тези, които се нуждаят днес от подкрепа.

Цветанов спази и традицията си, преди да даде своя вот, да посети Катедралния храм „Рождество Богородично“. Там заедно със съмишленици и кандидати от листата запали свещ за здраве, успех и благоденствие на всички българи. Те получиха и благословията на Великотърновския митрополит Григорий.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук