Корнелия нинова, БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и членове на БСП са получили призовки за разпити от прокуратурата. Това съобщи лидерът на БСП по време на кратък брифинг днес.

“Тази сутрин в 07:30 часа в дома ми дойдоха двама униформени от “Съдебна охрана”. “Съдебна охрана” по закон изпълнява принудително довеждане. Както знаете, прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните дела на БСП. Отказахме да предадем документи, както и да се явим на разпит, на който да даваме обяснения как и защо сме гласували вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействал следващата стъпка – принудително довеждане”, обясни Нинова и повдигна въпроса имат ли тези действия общо с вчерашната среща на БСП с главния прокурор Иван Гешев.

В рамките на вчерашната среща БСП поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Вижте повече.

По думите на Нинова извикани на разпит са преброители в Националния съвет на БСП. “Вече ме принуждават за пореден път аз да връчвам призовки на членове на БСП за разпит. Няма да изпълня и това указание”, посочи тя, като поясни, че в закона има текст, който гласи, че работодател може да връчва призовки. “Председателят на партия не е работодател”, заяви Нинова.

От БСП са сезирали посланиците на европейските държави, предстои да сезират и Инспекторат на Висшия съдебен съвет, стана ясно от думите ѝ.

Лидерът на партията заяви, че след срещата с главния прокурор във вторник не са получили “смислен отговор” по нито един от зададените от тях въпроси. “Но прокуратурата е решила, че през това време трябва да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на БСП”, коментира Нинова и допълни: “Няма да стане така. Преживели сме много опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма да позволим да поставят БСП на колене”.

По думите ѝ жалбите са подадени от Кирил Добрев “и стигат винаги до един и същ прокурор”.

За казуса с проверката на БСП от прокуратурата беше съобщено от Нинова няколко дни след изборите. Тогава тя посочи, че прокуратурата е „бухалка за неудобните“ и информира за образувала проверка относно изключването на Кирил Добрев от партията. Вижте повече.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук