Апостол Минчев

Регионалният министър Виолета Комитова уволни назначеният през месец май председател на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев.

Причината за уволнение е проявено от Минчев своеволие да спре всички строителни дейности на АПИ. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане. Това съобщиха от МРРБ тази сутрин. Уволнението е станало в понеделник.

„По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите“, заявяват от МРРБ.

„Новият уволнен шеф на АПИ вчера си е позволил да изпрати писмо до всички кметове, фирми, общини да спрат ремонтните дейности по пътищата, с което си е превишил правата.“ обясни днес министър Комитова. Тя уточни, че най-лошият вариант е едно строителство да бъде спряно по средата, и че именно то излиза най-скъпо.

От думите на регионалния министър стана ясно, че освен председателя на АПИ е освободен и Ивайло Денчев, който е с ресор „Поддържане“. Третият член на УС е в отпуска.

Комитова не можа да посочи кой ще наследи уволнения Апостол Минчев. Тя изрази учудване от факта, че не се е справил с възложената му задача и не е оправдал гласуваното му доверие.

Припомняме, че Апостол Минчев оглави ръководството на АПИ на 27 май. Той е строителен инженер по транспортно строителство. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Ръководил е екип при изготвяне на проекти за пътни обекти и съоръжения. Бил е директор на Областно пътно управление Шумен.

Предходното ръководство на АПИ беше сменено от министър Комитова заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!