Акциите на Левски са джиросани на новия собственик на клуба и са изпратени към България, обяви досегашният притежател на акциите Васил Божков във Фейсбук.

Миналата седмица Божков заяви, че ще прехвърли собствеността на „сините“ на Наско Сираков, който бе посочен от феновете на тима след гласуване в социалните мрежи.

„Обръщам се към всички, които милеят за ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI. Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“. Управляващата #хунта ще използва любовта ви към „Левски“, за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава. Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари“, написа тази сутрин във Фейсбук профила си Божков.

По-рано тази седмица официалният собственик на акциите Георги Попов, който заедно с Божков е в Дубай, потвърди, че акциите ще бъдат джиросани на Наско Сираков.

Самият Сираков отказа да говори по темата, преди официално да получи ценните книжа, като все още не е ясно кога ще се случи това.

Дотук се стигна, след като Божков джироса акциите на премиера Бойко Борисов. В ролята на куриер влезе журналистът Сашо Диков, който занесе ценните книжа в Министерския съвет. Но премиерът не пожела да вземе документите, което принуди Диков да ги занесе на „Герена”. И от тогава акциите се намират в касата на клуба, под егидата на изпълнителния директор на „Левски”. В момента „сините” са в изправени пред фалит, което означава, че новият собственик ще трябва да намери пари, ако иска да спаси отбора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!