Асен Василев АПИ

Да купим самолети на хартия – няма да даваме пари. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Асен Василев.

В кулоарите на парламента финансовият министър обяви, че не биха подкрепили увеличение на парите за отбрана в държавния бюджет, освен ако от Министерството на отбраната не предложат конкретни проекти, за които са необходими повече средства.

„Ако Министерство на отбраната има готови проекти, а не на хартия – те трябва да бъдат разгледани от Комисията в парламента, трябва да бъдат обсъдени доколко повишават боеспособността на армията, доколко са целесъобразно, след това да се търсят начини за финансирането им. Докато такива проекти няма предоставени, да си говорим за една торба пари за отбраната няма да стане“, заяви още Василев.

Той обобщи, че има приета програма как се достига до 2 % за отбрана от БВП за следващите две-три години. По думите му този план се изпълнява, дори в момента сме малко над това, което е предвидено за тази година.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му би подкрепила държавния бюджет, ако се отделят повече пари именно за подсилване на армията.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук