Брет Кавано

Сборище на вещици в Ню Йорк прокле Брет Кавано – съдията от Върховния съд на САЩ, който бе номиниран за поста от президента Доналд Тръмп, съобщава Би Би Си. Това стана по време на официално събитие, което се състоя в „Катланд Буукс“ в Бруклин и бе показвано онлайн. Организаторите заявиха, че окултното сборище е „акт на съпротива и неподчинение“.

Дакота Брачиале – собственичката на „Катланд Буукс“ и една от организаторките на събитието заяви, че детайли от проклятието няма да бъдат оповестено публично. Целта на заклинанието била да „покаже на света какъв всъщност е Брет Кавано, да съсипе имиджа му и не може да бъде премахнато“.

Кавано получи доживотния пост във Върховния съд на САЩ въпреки че бе обвинен в сексуално посегателство от няколко жени. Номинацията му предизвика мащабно обществено недоволство и масови протести в цялата страна.

Католическият свещеник и екзорсист от Калифорния отец Гари Томас обаче заяви, че планира да извърши литургия, с която да противодейства на проклятието.

„Това е призоваване на злото, а не свобода на словото“, категоричен бе той.

Вещиците заявиха, че тяхното заклинание няма определен срок за влизане в сила, нито се знае кога ще проличат първите резултати от него.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук