Владимир Зарев
на снимката: писателят Владимир Зарев

Има опасност да отвикнем от високи, духовни забавления като изложби, театър, книги. Пандемията потисна икономически творците и хората лесно се отказаха от културата. Нужно е да променим това, заяви писателят Владимир Зарев специално за ДЕБАТИ.БГ. 

Цялата творческа интелигенция беше икономически потисната, но тя е засегната особено и в последните 30 години. Изкуството сякаш не се цени. То е в „задния двор” на общественото внимание и не се заплаща достойно, коментира Зарев.

По думите му тази пандемия трябва да ни напомни, че имаме много изместена ценностна система и ако искаме да се възстановим трябва да се върнем към трайните духовни аспекти.

Най-ценното нещо, което притежаваме е здравето и животът. Щастието е нещо много по-сложно и богато от парите и успеха. То съдържа в себе си здравето и хармонията с другите и със себе си. Освен това съдържа и любовта, допълва той.

Зарев сподели и че се е завърнал към своя мечта – да завърши нов роман. Той ще съчетава в себе си привидно несъвместими теми, отчасти повлиян от тежката 2020-та. По-подробно за романа, защо отминаващата година беше „насилие“ и защо човешкият разум е „ракък на природата“  – четете утре в ДЕБАТИ БГ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук