регистрираха в ЦИК
На снимката: ВМРО внесоха документи за регистрация за изборите в ЦИК

Още политически формации се регистрираха днес в ЦИК  за изборите през април. Сред тях са „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, ВМРО и  „КОД“ на бившия здравен министър Петър Москов.

Партията „Има такъв народ“ внесе 4000 подписа в Централната избирателна комисия, за да се регистрира за участие в парламентарния вот на 4 април. Заместник-председателят на партията Тошко Йорданов изрази надежда за активно участие в изборите.

„Очаквам хората да излязат да гласуват масово, за да бъдат изборите максимално честни. При масово гласуване изборите ще бъдат по-честни, отколкото при слаба избирателна активност предвид машинациите, които ще правят управляващите“, каза още Йорданов.

ВМРО този път са сами на изборите

Близо 8 000 подписа внесе ВМРО за регистрацията си в ЦИК. Партията се явява самостоятелно на парламентарните избори на 4-ти април и очакванията ѝ са да измести ДПС.

„Надяваме се в следващия парламент всички български партии, с изключение на ДПС, наистина да застанат зад една обща платформа и пет-шест неща, важни за държавата, всички да ги подкрепят, защото това разделение, което се случва в момента в българското общество, не е полезно нито за България, нито за гражданите на България. Смятаме, че политиците трябва да си преглътнат егото и да работят за интересите на българските граждани и на България. Да излезем по-бързо от тази икономическа криза, която е свързана с пандемията“, каза Ангелов.

 

С обещанието да защитава ценностите партията КОД на Петър Москов подадоха документи за регистрира в ЦИК.

„Всеки български гражданин, който споделя тези ценности, ще може да даде гласа си спокойно без притеснения. Хората знаят, че на нас, които имаме много белези по гърба си от отстояването на принципи, може да се разчита. Могат да разчитат, че гласът им за КОД няма да бъде употребен за нещо друго“, заяви Москов.

Регистрацията за явяване на изборите продължава до 17 февруари. За участие във вота всяка партия или коалиция трябва да внесе депозит от 2500 лв. Трябва да представи исписък от най-малко 2500 избиратели. Депозитът се възстановява, ако на изборите за съответната партия или коалиция са гласували 1% от избирателите, а отказът за регистрация може да се обжалва пред Върховния административен съд.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук