Започват преговори между партиите в патриотичното пространство за общо явяване на следващите парламентарни избори. Разговори ще се водят между ВМРО, НФСБ и партия КОД на Петър Москов. 

В края на миналата седмица лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди, че от 10 май ще започнат разговори, а днес го потвърди пред БНР. Акцентира, че „Атака“ няма да бъде включена.

„Валери Симеонов, с него контактите не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно е изборите. Но с Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година а и не виждам смисъл – човекът, който основната причина за торпилиране на коалиция „Обединени патриоти“ – той буквално на втория месец започна да плюе колегата си Симеонов. Няма смисъл да се повтаря едно и също“, обясни Каракачанов,

За общо явяване на предстоящия вот призова и Валери Симеонов. Той се обяви против действията на „новите улични диктатори“ и „опитите за подчиняване на правосъдната система“.

На 4 април бившите коалиционни партньори от „Обединени патриоти“ ВМРО и „Атака“ се явиха поотделно, а НФСБ в коалиция с „Воля“. Всички останаха под бариерата. Най-близо до влизане в парламента бяха ВМРО, които получиха 3,64 процента „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“  събраха 2,37 % от гласовете, а „Атака“ едва 0.49%.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!