коронавирус ваксина

332 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа при направени 2810 теста. Това показват данните на Единния информационен портал. Цифрите сочат, че положителните тестове са 11%, което е много по-малко в сравнение с данните от предишните седмици.

Вчера при приблизително същия брой тестове, положителните резултати бяха 15,7%  а в първата седмица на декември положителните тестове дни наред бяха около 40 на сто.

Отново броят на излекуваните е в пъти по-голям от този на новозаразените. За последното денонощие битката с вируса са спечелили 1266души. 41 пациенти са починали.

Активните случаи в момента са 79 544. Продължава да намалява броят на настанените в здравни заведения, като техният брой вече е 5571.  523-ма пациенти се нуждаят от интензивно лечение.

Новорегистрираните случаи са най-много в София-град – 109, следва Пловдивска област с 27 новозаразени. За първи път в тройката влиза Плевенска област – с 23 нови случаи.

В Благоевград, Добрич и Ямбол е регистриран по един нов случай, а в областите Габрово, Кърджали и Шумен няма новозаразени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук