С гумени ръкавици и дезинфектанти за ръцете навсякъде и за всички, Южна Корея показа как страната провежда парламентарните си избори в разгара на коронавирусната пандемия.

Ранните избиратели, които пуснаха бюлетините си в петък (10 април), преди парламентарните избори следващата седмица, също трябваше да носят маски, а всички избирателни секции бяха дезинфекцирани ден по-рано. На входа се проверяваше температурата на всеки и тези с температура по-висока от 37,5 ° C (99,5 ° F) бяха пренасочени към специални секции.

Самите избори ще се проведат на 15 април, но длъжностните лица се надяват, че хората ще се възползват от възможността за предсрочно гласуване, за да се намали броят на избирателите и да няма струпване пред избирателните секции в този ден. Създадени са над 3500 секции за предсрочни избиратели, които ще бъдат достъпни за два дни, започвайки от петък.

Южна Корея, която преди повече от месец имаше най-голям брой случаи на COVID-19 след Китай, използва масов скрининг на населението и социално дистанциране, за да намали броя на инфекциите. Като в четвъртък (9 април) бяха обявени само 27 нови случая.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!