Дайро Усугу с прякор Отониел
На снимката: Задържат Дайро Усугу с прякор Отониел

Властите в Колумбия задържаха лидера на най-големия наркокартел. Операцията по ареста е извършена в община Некокли в северозападната част на страната, отбелязва вестник El Tiempo.

Колумбийската полиция, заедно с военните, задържаха ръководителя на престъпната банда Дайро Усугу с прякор Отониел.

50-годишният Отониел е заловен по време на военна операция. Той е обвинен в трафик на кокаин за САЩ, убийство на полицаи, набиране на непълнолетни за проституция и сексуално насилие над деца.

Операцията по ареста е извършена в община Некокли в Северозападна Колумбия. Сега Усугу е отведен в Меделин.

Bay Clan е най-голямата престъпна организация за трафик на наркотици в Колумбия. Усугу беше смятан за най-издирвания престъпник в страната.

Бе отдадена почит на кмета на колумбийската национална полиция Едуин Гилермо Бланко, който загина при операцията по залавянето на престъпника.

„Винаги ще го помним като герой, който ръководи с работата си този велик преврат в полза на колумбийския народ“, написа президентът Иван Дуке Маркес в социалната мрежа „Facebook“.

Припомняме, че Колумбия беше предложила награда от до 3 милиарда песо (около 800 000 долара) за информация относно местонахождението на Отониел, а правителството на САЩ обяви, че ще даде награда от 5 млн. долара за помощ за намирането му.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!