Златимир Йочев и Биляна Гавазова са новите водещи в БТВ

Златимир Йочев и Биляна Гавазова официално са новите водещи на  сутрешния блок на БТВ от 1 март, съобщиха от телевизията. Рокадата се налага след като досегашният титуляр Антон Хекимян беше повишен за шеф на новините.

Йочев досега бе водещ в Bulgaria ON AIR. Досегашната водеща на рубриката „Чети етикета“ Биляна Гавазова ще е ководещ в предаването и ще продължи и рубриката си.

Златимир Йочев има 14-годишен опит в телевизията преди да започне работа в БТВ. Повече от три години той е водещ на сутрешния блок на националната Bulgaria ON AIR, а пътят му в телевизионната журналистика започва още през 2007 година в БНТ. Оттогава до днес Златимир е работил като репортер, автор, редактор и водещ на предавания и емисии. Освен новия формат с двама водещи, екипът на „Тази сутрин“ ще въведе още нови елементи.

„Биляна и Златимир са колеги с доказан журналистически опит в телевизията и нямам съмнение, че ще продължат успешно мисията на „Тази сутрин“ да представят първи на зрителите най-важните теми от деня и ексклузивните събеседници, топ експертите и авторитетите по общественозначимите теми. Пожелавам им успех и продължавам да работя заедно с тях и екипа на предаването,“ коментира Хекимян по повод новите смени.

Промените в БТВ започнаха още в края на миналата година. Месец, след като ръководителят на дирекция „Новини и актуални предавания“ на бТВ Венелин Петков напусна и бе заместен от водещия на сутрешния блок Антон Хекимян, главният редактор на новините в телевизията Гена Трайкова също не е част от телевизията. На нейно място е назначен дългогодишният продуцент в медията Веселина Петракиева. Искра Владимирова, която до момента бе изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“, заема мястото на Валя Гиздарска като главен редактор на актуалните предавания в телевизията.

Радикалните промени стават след като БТВ (която е част от Central European Media Enterprises Ltd ) беше продадена на регистрираната в Нидерландия инвестиционна група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!