Бившият енергиен министър Трайчо Трайков заяви, че обвиненията срещу него са част от клеветническа кампания и се обявяват от прокуратурата в стила на жълтите медии. Мнението си Трайков заяви в ефира на Нова телевизия.

Той е обвинен в безстопанственост, поради която са настъпили щети за около 21 млн. лева. Причината – продажбата на миноритарния пакет на държавата от акции в EVN на занижени цени. Освен това, според прокуратурата, получените пари били внесени в държавния бюджет, вместо в Сребърния фонд.

„Процедурата е била проведена изключително бързо и потенциалните купувачи не са узнали за случващото се. Всичко е протекло така, че да спечели този, който има най-голям интерес”, заяви говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова.

Тя подчерта, че по казуса ще бъдат повдигнати обвинения и на други лица.

„В обвинителния акт не се споменава нищо за Сребърния фонд, нито за бившата ми работа в EVN”, коментира Трайков. Според него обвиненията са по сигнал на „една групичка”, която не за първи път му проблеми със закона. Предишния път сведения дал Николай Бареков.

„Не бих си позволил да извършва подобно нарушение нито като министър, нито като човек”, категоричен е Трайков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук