В отговор на обвиненията за оказан натиск за отстраняване на главния секретар на МВР Георги Костов, служебният премиер Огнян Герджиков призна, че го е „помолил“ да си подаде оставката, но категорично отрече да го е заплашвал:

„Ако нарича „натиск“ това, да го помоля да си подаде оставката, това наистина е жесток натиск. Смятам, че беше съвършено коректно от моя страна, след като министърът на вътрешните работи е свалил доверие от него, след като има сериозни нарушения от страна на главния секретар. Аз не бих си позволил да бламирам министъра на вътрешните работи.

По отношение на информацията, че има запис на разговора, проф. Герджиков заяви, че ще се радва той да е записан, защото „там има нещо, което не е в полза на Георги Костов“.

В четвъртък говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обяви, че ВКС проверява сигнал от 15-ти февруари на Георги Костов. Той е сезирал прокуратурата, че му е оказан натиск от сегашния министър на вътрешните работи, който му е поискал оставката.

Проверката на прокуратурата обаче няма да повлияе на освобождаването на Костов, което е съобразно Закона за МВР: по предложение на МС с указ на президента.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук