Многобройни огледала, десетки тикви и селфи – това е комбинация, която горещо НЕ се препоръчва. Поне така смятат от музея Хиршхорн във Вашингтон, огръг Колумбия. А ето и причината:

Музеят предлага изложба наречена „Безкрайни огледала и любовта, която изпитвам към тиквите” на японската художничка Яйои Кусама. Арт-инсталацията е разположена в специална стая големина от 1, 2 кв. м, която притежава повече от 60 тиквени скулптури, разпръснати по пода. Музеят позволява на посетителите да се затворят за 30 секунди в нея, за да си направят снимка сами или в група от максимум четирима души. Освен разположените по пода скулптури на тикви, стените на стаята са изцяло в огледала.  Така един турист се възползвал от този момент на изолация, за да си направи селфи насред тиквите, но проявил непохватност и смачкал една от тях, след като изгубил равновесие. Оказало се, че стойността на една подобна тиква е 800 000 щатски долара.

87-годишната художничка не е подала жалба срещу туриста, който избегнал и санкции от страна на музея. Въпреки гафът изложбата бързо се превърна в най-популярните в историята на музея. Повече от 8000 посетители са минали през тиквената стая само за няколко дни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук