Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 19-годишния Йоан Матев. Младежът е обвинен, че умишлено е убил 15-годишния Георги Богданов преди две години в столичната Борисова градина, предава БНР.

От представените днес от прокуратурата доказателства стана ясно, че основният свидетел на обвинението е братът на Матев, който споделил пред разследващите, че Йоан му е разказал как е намушкал момче в Борисовата градина и къде е изхвърлил ножа.
Решението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд. Адвокатите на Йоан Матев обясниха, че тепърва ще решават дали да го направят.

Момчето беше открито със смъртоносна прободна рана от нож на 2 юни 2015-та на пейка в столичната Борисова градина. От тогава до задържането си Йоан е живял на различни места, като за да не бъде разпознат е променил външния вид и навиците си.

През 2015-а от записите на камерите в района се видя, че момче бяга от мястото на инцидента. Самоличността му обаче не беше установена почти две години дори след като видеото беше разпространено в медиите.

Убийството на Игнатов е било с мотив грабеж, съобщи вчера директорът на Столичната полиция Младен Маринов.

Майката на задържания Йоан е известната журналистка и собственик на пиар агенция Сребрина Гаджева, а баща му – служител в Гранична полиция, съобщиха няколко онлайн издания у нас.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук