Колекционери, галеристи и артисти от цял свят се събраха за откриването на изложба от съвременни произведения на изкуството на над 4 000 художници. Те ще бъдат показани на специално изложение на швейцарския годишен панаир на изкуството „Базел Арт”.

Международното събитие датира от 1970г. и се смята за едно от най-важните в света на модерното изкуство. Произведенията се показват в три града по света – Базел, Маями и Хонг Конг.

291 галерии от 35 държави ще представят творбите си на площ от 35 000 кв. метра. Посетителите могат да видят картини, скулптури, инсталации, фотографии и видеоклипове, а общата стойност на всичко това е между 2,8 и 3,7 млрд. долара.

[Best_Wordpress_Gallery id=“69″ gal_title=“Базел Арт – изложба за модерно изкуство“]

76 произведения не успяха да се поберат галериите, затова бяха изложени в специалната зала на фестивала – „Безгранични”, създадена от куратора Джиани Йетцер.

Според него, тазгодишното издание на „Базел Арт” е по-политизирано, а броят на творбите, отразяващи съвременните страхове като имиграцията, нарастващото неравенство и тероризма, значително се е увеличил.

Няколко часа след като бе открит „Базел Арт” бяха продадени редица скъпи произведения на изкуството.

Организаторите очакват 70 000 посетители по време на фестивала, който ще продължи до неделя.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук