Саудитска Арабия
Саудитска Арабия е една от държавите с най-строги правила и закони. Във всички туристически сайтове има списък от препоръки какво да НЕ правите, ако не искате да умрете в затвор там или да ви линчуват на улицата.
Ето някои от най-абсурдните факти и забрани в кралството.

 

Млада жена решила да избяга от уреден брак. Когато се качила в самолета за Австралия, била принудително свалена, защото нямала разрешение за пътуване от бъдещия си съпруг.

Саудитска Арабия

Някои градове в Саудитска Арабия са забранили разходките на кучета или котки, защото подобни действия засилват контактите между мъжете и жените.

Саудитска Арабия

Единствените две държави, в които жените не могат да гласуват са Саудитска Арабия и Ватикана.

Саудитска Арабия

Ако Ви арестуват в Саудитска Арабия няма да Ви информират какво престъпление сте извършили, нито ще Ви позволят да се срещнете с адвокат. Арестантите в кралството често са подлагани на мъчения, докато не си призная. При съдебен процес, има презумпция за вина и често обвиняемият не може да се защитава.

Саудитска Арабия

Религиозната полиция на Саудитска Арабия разполага със „Звено за борба с магьосничество“, което разполага и с гореща линия, на която гражданите могат да съобщават за магии.

Саудитска Арабия

35% от жените, които се намират в затвор са там, защото никой мъж не ги е потърсил.

Саудитска Арабия

В Саудитска Арабия ресторантите за бързо хранене „Мак Доналдс” са разделени на две – за мъже и за жени.

Саудитска Арабия

Саудитска Арабия забрани игрите с „Покемон” и картите.

Саудитска Арабия

През 2002г. по време на пожар в училище, полицията не позволила на няколко момиче да напуснат горящата сграда, защото не били покрити правилно. 14 ученички загинали.

Саудитска Арабия

Пиенето на алкохол и яденето на свинско месо са строго забранени, както и вносът им в Саудитска Арабия.

Саудитска Арабия

Забранени са филмите, съответно и кино салоните. Забранено е и слушането на музика на публични места.

Саудитска Арабия

Работенето в часовете, определени за молитва, е СТРОГО ЗАБРАНЕНО.

Саудитска Арабия

Разводът в Саудитска Арабия е забранен. През 2008г. Съдът не позволил на 8-годишно момиче да се разведе с 58-годишния си съпруг.

Саудитска Арабия

Саудитска Арабия е абсолютна монархия, следователно няма избори, нито политически партии или парламент. Единственият обществен орган от това естество е Консултативното събрание, което обаче няма никакви правомощие.

Саудитска Арабия

Саудитска Арабия се разполага на площ от 2 млн. кв. километра и е 13-та по големина държава в света. Почти 95% от териториите й са пустинни. В държавата няма нито едно езеро или река на повърхността. Всички водни източници са под земята.

Саудитска Арабия

Крал Салман притежава 17 млрд. долара. Твърди се, че има повече от 7000 принцове от фамилията, а според други източници кралската фамилия е около 30 000 души. Кралското семейство притежава държавната петролна рафинерия и оттам печели по 270 млрд. долара годишно. Така че общото състояние на фамилията се оценява на около 14 ТРИЛИОНА долара.

Саудитска Арабия

На жените е забранено да работят извън дома си. Следователно в магазините за бельо няма продавачки, а продавачи. Заради това неудобство, през 2012г. беше издаден кралски указ, който забранява на мъже да работят в магазините за дамско бельо. Около сто магазина, които не последвали решението, били затворени в месеците след влизането в сила на закона.

Саудитска Арабия

Саудитска Арабия внася камили от Австралия. Да, правилно прочетохте. В пустинната държава камилите се използват за всичко – от превоз на хора и стоки, до храна. Междувременно австралийските камили са диви и инвазивни видове, които са много вредни за околната среда, така че Австралия се радва да се отърве от тях. По ирония на съдбата, камилите първо са внасяни в Австралия от Арабия, Индия и Афганистан през 19 век.

Саудитска Арабия

 

Прочетете 20 абсурдни факта за СЕВЕРНА КОРЕЯ – ТУК.

Вижте няколко начина за бягство от Северна Корея – ТУК.

15 забранени неща в КНДР – ТУК.

Забавлявайте се с най-абсурдните закони в САЩ: първа част ТУК , а втора част ТУК.

Най-абсурдните факти, които някога сте чели  – ТУК.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Фейсбук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук