Божков БНО
На снимката: Васил Божков

Васил Божков си намери партия, с която да участва в изборите на 4-ти април. Днес стана ясно, че неговата формация „Българско лято“ взима 100% от листите „Българско национално обединение“/БНО/. Новината бе обявена във Фейсбук от председателя на „Българско лято“ Борил Соколов и председателя на „Българско национално обединение – БНО“ Георги Георгиев. Двамата заявиха, че БНО предоставя листите си за кандидати на формацията на Божков.

„На бюлетината ще пише БНО, но да се чете „Българско лято“, каза Борил Соколов. Въпреки опитите на Прокуратурата и хунтата да спрат ПП „Българско лято“ да се яви на изборите, ние ще участваме, казват от формацията на хазартния бос.

Според лидера на БНО Георги Георгиев е време за промяна, а идеите на формацията му съвпадали с тези на бизнесмена от Дубай .

Формацията на Божков не можа да се регистрира за самостоятелно участие на изборите, тъй като прокуратурата оспори решението на Софийския градски съд да регистрира платформата като политическа партия. Заради това първоначално бизнесменът предложи общи листи на Слави Трифонов, но той му отказа.

 

 

Прокуратурата протестира решението на Софийския градски съд за учредяването на партия „Българско лято” на практика в последния момент. Мотивите, които изложиха от държавното обвинение, са подобни на тези, които бяха изложени в съда. Сред тях са задраскани и поправяни ЕГН-та и имена в документите за регистрация. От държавното обвинение посочват, че е нужна експертиза. Тя трябва да установи дали в действителност е била проведена телеконферентна връзка за учредяване на партията. Проблем се оказа също и емблемата на партията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук