правителството, кабинетът
МС предлага удължаване на миналогодишния бюджет

Актуализацията на бюджета е одобрена от кабинета, съобщи БНР, позовавайки се на думите на министъра на електронното управление Божидар Божанов. Законопроектът на актуализацията на бюджета ще бъде внесен днес в Народното събрание.

По-рано днес се проведе редовно заседание на Министерски съвет, като целта беше последните въпроси около актуализацията да бъдат решени. Заседанието приключи с напускането на трима министри от „Има такъв народ“, което само затвърди напрежението между партията на Трифонов и „Продължаваме промяната“. Става ясно обаче, че кабинетът все пак е приел актуализацията.

Вчера експертният коалиционен съвет по темата приключи противоречиво, след като „Продължаваме промяната“ заявиха, че искат между първо и второ четене на актуализацията да няма нови предложения, а ИТН – че ще държат предложенията им да бъдат разгледани между четенията. Повече по темата ТУК.

В интервю за БНР, на въпрос каква е причината министрите на „Има такъв народ“ да напуснат правителственото заседание и дали се е стигнало до скандал, Божанов отговори:

„Скандал чак не бих казал. Бюджетът беше приет и ще бъде внесен днес в Народното събрание, доколкото разбрах. Имаше обсъждания по конкретни текстове“.

По-рано вътрешният министър Бойко Рашков отказа да коментира ситуацията. Единствено изрази удовлетвореност от промените, свързани с бюджета на МВР. За него – четете ТУК.

Министърът на отбраната Драгомир Заков отказа коментар по въпроса с бюджета.

Министърът на туризма Христо Проданов заяви по-рано днес, че правителството не е застрашено и актуализацията на бюджета ще бъде приета. На въпрос на БНР дали е нормално един от коалиционните партньори демонстративно да напуска заседанието, Проданов отговори:

„Не е нормално, но все пак този въпрос се обсъжда няколко пъти, включително в коалиционен формат. Не, правителството не е застрашено. Бюджетът ще бъде приет“.

Христо Проданов допълни, че няма „орязани“ пари за нито едно министерство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук