избори Гълъбов
на снимката: доц. Антоний Гълъбов

ДПС се разграничава от ГЕРБ, за да ограничи щетите за себе си на изборите. Движението започна предизборната си кампания и се дистанцира от ГЕРБ като акцентира върху своята опозиционност. Това коментира политологът доц. Антоний Гълъбов специално за ДЕБАТИ БГ.

По думите му ДПС са опитен политически субект и поведението им е много повече прилича на корпоративна организация, отколкото на политическа партия.

В това отношение маневреността на ДПС е много по-висока, отколкото при стандартните политически партии, добави той

Експертът отбелязва, че битката им е да бъдат трета политическа сила. Как ще изглежда следващото управление зависи до голяма степен от третия, отколкото от първия, но въпреки това

Заявката от тяхна страна за плаващи мнозинства носят риск за демокрацията

Доц. Гълъбов коментира и темата с консултациите на политическите партии при президента. Той ги определи като „паралелна предизборна кампания“, която има за цел да бъдат обособени онези политически субекти, през които президентът Радев разчита, за да оказва влияние.

Кой е факторът, освен БСП, на когото ще разчита президентът; какви промени може да се очакват при медиите, контролирани от Пеевски и има ли паралел с предишна тактика на ДПС, използвана на парламентарния вот – четете ТУК

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!