Лилана
на снимката: Лиляна Деянова - Лилана

Апелативният специализиран наказателен съд ще заседава по мярката на Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана. Преди седмица Специализираният наказателен съд определи най-леката мярка за неотклонение за Деянова – „подписка“, а прокуратурата каза, че ще я протестира. Преди това тя беше под домашен арест.

Лиляна Деянова и съдружникът ѝ Мартин Димитров са обвинени за участие в организирана престъпна група и злоупотреби с еврофондове.

Лиляна Деянова бе арестувана в края на април. Прокуратурата твърди, че няколко фирми, контролирани от нея, са усвоявали средства по европрограми, като декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което не е осъществявало търговска дейност.

Реално софтуерът е придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми, твърди обвинението.

Към наказателна отговорност, заедно с Деянова, са привлечени и нейният брат – известният бийтбоксър Александър Деянов-Скилър, както и съдружникът ѝ Мартин Димитров. Освен това Деянова е обвинена за заплашване на служебни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Наскоро стана ясно, че прокуратурата я разследва и за трето престъпление – за деклариране на неверни данни, в следствие на което са получени средства от европейските фондове. За това престъпление е повдигнато обвинение и на бившата дуетна половинка на Деянова – Ася Йочева. Според Деянова всички обвинения срещу нея са несъстоятелни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук