Апелативният спецсъд върна в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви – Вълчо, като измени мярката му в “задържане под стража”. Ромелия Кирилова и Елена Караянева също са с най-тежката мярка за неотклонение. Преди около седмица Специализираният наказателен съд пусна тримата задържани след акцията в хотел “Маринела”, всеки от тях с парична гаранция от по 20 хиляди лева. Днес обаче Апелативният спецсъд отмени това определение и взе и за тримата мярка „задържане под стража“.

В началото на месеца бе съобщено, че от задържаните 10 души при специализирана акция в хотелите „Маринела“ в София и „Марица“ и Пловдив, които са собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, са привлечени 6 лица под наказателна отговорност. Сред тях е синът на Арабаджиев Вълчо, който е с обвинение за пране на пари. Вече се знае, че е издадена червена бюлетина на „Интерпол“ за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

В съдебната зала днес адвокатът на сина – Илиян Василев – каза, че до няколко дни Ветко и Маринела Арабаджиеви ще си дойдат.

„Искате да ги чакате ли? В момента границите са задръстени от чистокръвни германци, които пътуват от Босфора към центъра на Европа, може би това препятства идването им толкова скоро, колкото ви се иска. В момента, в който знам кога ще влязат на границата, ще ви се обадя, за да ги посрещнете – заяви пред журналистите Василев.

В края на август спецпрокуратурата влезе в офисите на хотел „Маринела” в София и в хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. Задържани бяха 10 души, сред които и синът му Вълчо. При претърсвания на хотели, офиси и домове бяха открити 150 хиляди лева, от които 60 000 бяха намерени в кутия за обувки. „Интерпол“ издаде червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са в чужбина. Впоследствие трима от задържаните – Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянчева – бяха пуснати под парична гаранция. Апелативният спецсъд обаче ги върна обратно в ареста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!