Асен Василев и Бойко Борисов

Бившият служебен министър, а сега един от лидерите в новия политически проект „Продължаваме промяната“ Асен Василев предизвика експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на „грамотен“ дебат. Ако Бойко Борисов приеме този дебат, това ще бъде сблъсък между две коренно различни образователни школи и между два коренно различни мирогледа въобще.

В централата на ГЕРБ е изпратена официална покана за публичен дебат от името на Асен Василев до Бойко Борисов, информират от ПП.

„Г-н Борисов,

по повод на вашето изказване пред медиите от изминалите дни: „Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен.“, Ви каня официално на дебат, в който хората сами да преценят грамотността на всеки един от нас. Готов съм публично да се изправя срещу Вас и, базирано на грамотно четене и боравене с факти, документи и доклади да покажем на българския народ къде са техните 8 млрд. лева.

Оставям на Вас да решите къде и кога преди изборите да се състои дебатът.“

Асен Василев

 

Повод за поканата бяха думите на Борисов, с които той обвини Василев в „рядка неграмотност“.

Отговор на поканата от страна на ГЕРБ все още няма.

Разбира се, много малко вероятно е Бойко Борисов да се яви на такъв дебат. Още повече, че през последната една година той упорито избягва всякакви срещи с журналисти, на които някой би могъл да му задава неудобни въпроси. За общуване с хората Борисов използва основно „Фейсбук“ мрежата. Но за избирателите би било изключително полезно да видят и чуят един такъв разговор, за да могат да направят своята преценка на 14 ноември.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук