Физическото състояние на д-р Гагова от болница Шейново, която бе нападната и жестоко пребита от баща на новородено, искал да вземе плацентата на току-що изродената жена – негова съпруга, бавно се възстановява, но остава в тежко психическо състояние, в шок.

Проверка в Изпълнителната агенция по трансплантация е установила, че извършителят на насилието в болницата Владимир Стоянов не е генетик и няма фирма в Англия за проучвания със стволови клетки, което той твърди. Има друг човек със същото име и фирмена регистрация за специализирани проучвания, налице е съвпадение.

Лекарите от болницата, където денонощно се израждат деца, работят в постоянен стрес. Разказват, че от удара в лицето д-р Гагова е била в безсъзнание близо половин час, с комоцио, има счупени носни кости и разкъсана устна, лицето й е обезобразено от отоци и синини.

Съпругата на бияча Владимир Стоянов е излязла от болницата, ужасена е от случая и е отказала да запише сина си на името на бащата, в документите остава вписан неизвестен баща. Стоянов остава в ареста.

Лекарите от цялата страна, БЛС и Столичният лекарски съюз обявяват петък, 7 юли за ден на протест срещу насилието над медици. Те ще дадат знак за колегиална съпричастност със синя панделка на престилките „Не насилието“, медиците в София, в 13.00 ч. , ще излязат пред болниците.

Остават въпросите защо бащата, извършил насилието, е искал да вземе плацентата по конкретния насилствен и незаконен начин.

Версиите, според лекарите от Шейново, са били първоначално две. Извършеното от Стоянов е било заради някакъв, не е изключено и шарлатански ритуал или защото, както самият той казал, е генетик (със специализация и собствена специализирана фирма в Англия) и е искал плацентата за някакви свои изследвания.

Анализ по темата може да прочете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук