Васил Божков
на снимката: Васил Божков

Резултатите от допитването за подкрепа за нов политически проект показват нуждата от такъв, смята бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, който се укрива от българските власти вероятно в Дубай. В страницата си във „Фейсбук“ той лаконично обяви, че от утре стартира проект „Българско лято“, тъй като, по думите му, е ясна „необходимостта хунтата да бъде спряна и да бъде потърсена отговорност за действията и бездействията ѝ“.

Онлайн гласуване

Хазартният бос пусна и резултатите от онлайн гласуването за подкрепа за проекта. Той добави, че има още доказателства срещу управляващите и че те ще бъдат представени там, където „няма да бъдат пренебрегнати, унищожени и потулени“.

Обвинения и контраобвинения

Задочната словесна престрелка между Божков и властта се води вече от месеци, основно през „Фейсбук“, но и чрез някои медийни съобщения и изяви. Бизнесменът твърди, че не дължи нищо на хазната, докато сред обвиненията срещу него фигурира избягване на такси за 500 млн. лева, както и криминални действия. Предполага се, че Божков все още се намира в Дубай, където го завари новината, че вече е обект на действията на прокуратурата. От началото на конфликта с властта Божков представи извадки от записи на текстова кореспонденция, която твърди, че е с премиера или финансовия министър, но не е представил съществени доказателства, че му е искана някаква парична сума срещу благоразположение за бизнеса му.

Има ли истински доказателства?

Бизнесменът съобщи, че е подал сигнали за злоупотреба с власт и корупция срещу управляващите както в българската прокуратура, така и в Еврокомисията. Вчера в телевизионно интервю главният прокурор Иван Гешев потвърди, че са получени над 10 сигнала от Васил Божков и увери, че всички те се проверяват.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук