Частично бедствено положение е обявено в пет села в Подбалкана след проливните дъждове, паднали в района през изминалата нощ. Подбалканският път е затворен за движение заради наводнени участъци в района на село Розино. Стихията е засегнала селата Богдан, Розино, Каравелово, Столетово и Слатина. Най-тежко е положението в Богдан, където река Стряма е излязла от коритото си. Има наводнени къщи и магазини. Наложила се е и евакуация на хора, живеещи на улица 2-ра, сред които четири деца и самотни възрастни. Спасен е и човек, заседнал с колата си на моста в селото. 

Няма пострадали, нито загинали, предаде NOVA.

Кадри от Копривщица:

Министерството на здравеопазването съобщи, че два спешни медицински екипа от Център за спешна медицинска помощ в Пловдив са командировани в Карлово заради усложнената обстановка. При необходимост, екипите ще оказват помощ на евакуираните жители в засегнатите от проливните дъждове и наводнени населени места в Карловско, се казва още в съобщението на ведомството.

Министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пък посетиха Община Карлово. В 14:10 часа от 24-а авиобаза Крумово излетя хеликоптер „Кугар“ със задача да направи оглед на наводнените райони, да определи границите и мащаба на бедствието и да извърши евакуация на пострадали хора в района на селата Богдан и Столетово, съобщиха от Министерството на отбраната.

От сутринта 85 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада оказват съдействие за преодоляване на последиците от наводненията в Карловско. Към тях в последните часове се присъединиха и водолази. Общият брой на военнослужещите, които действат на терен, е 89 души с 14 единици специализирана техника.

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук