болница

Частните болници вече заявиха, че имат ресурси да помогнат в борбата с коронавируса. С изключение на специализираните, останалите могат да определят отделение специално за лечение на хора с коронавирус, обобщават от Сдружението на лечебниците, предаде бТВ.

Частните болници попаднаха в обсега на общественото внимание поради циркулиращи онлайн информации, че те не показват охота да се занимават с болни от коронавирус пациенти. Преобладаващото мнение в социалните мрежи е, че режимът за тях не бива да се различава от този на държавните и те трябва да участват на равнопоставени начала в ограничаване на епидемията.

В страната частните лечебни заведения са 130. Някои от тях, като например специализираните в онкологичните заболявания, или пък малките болници, няма да са в състояние да отделят ресурс за борба с коронавируса, но останалите могат. От Сдружението обаче на са уточнили за какъв брой отделени легла става дума.

Преди седмица в декларация най-големите частни болнични заведения у нас обявиха готовност да помогнат срещу заразата. Ръководствата им подчертаха, че са изпратили декларация в този дух до институциите и препотвърждават готовността си, за да се избегнат спекулации.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук